Yllätyssämpylät kätkevät sisäänsä mehevän herkkupalan! Yrttivoi viimeistelee lämpimät palluraiset
1 h 40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 20 minYllätyssämpylöiden mehukkuus piilee taikinassa, johon sujautetaan maitorahkaa ja kaurahiutaleita. Ennen paistamista sämpylöihin kätketään vielä herkullinen mozzarellayllätys ja ne voidellaan valkosipulisella yrttivoilla.
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.4.2021

Yllätyssämpylät kätkevät sisäänsä mehevän herkkupalan! Yrttivoi viimeistelee lämpimät palluraiset
Reseptin ainekset (noin 22 kpl)
Yllätyssämpylät
- 250 gmaitorahkaa
- 2 dlvettä
- 25 ghiivaa
- 2 rklsiirappia tai hunajaa
- 1½ tlsuolaa
- 2 dlkaurahiutaleita
- n. 6 dlvehnäjauhoja
- ½ dlvoisulaa tai öljyä
Täyte
- 150 gpieniä mozzarellapalloja
Valkosipuli-yrttivoi
- 50 gvoita
- ½oliiviöljyä
- 3valkosipulinkynttä
- 1 dlpersiljaa hienonnettuna
- 1dlparmesaaniraastetta
Yllätyssämpylät valmistuvat näin:
- Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää siirappi tai hunaja, suola ja kaurahiutaleet. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja lopuksi rasva. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 45 minuuttia.
- Kaada taikina pöydälle ja vaivaa kunnolla hieman jauhoja apuna käyttäen. Muotoile taikinasta tanko. Jaa tanko samankokoisiksi paloiksi ja pyörittele palat sämpylöiksi.
- Paina sormella sämpylän keskelle syvennys ja pane mozzarellapallo koloon. Nipistä kolo huolellisesti umpeen.
- Nosta sämpylät ympyrän muotoon vieri viereen sisarussämpylöiden tapaan leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia.
- Sulata voi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki yrttivoin ainekset. Voitele sämpylät yrttivoilla.
- Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa loppu yrttivoi sämpylöiden kanssa.

Jumalaisen rapeita! Ruokakirjailija Outi Väisäsen yön yli -ruissämpylät ihastuttavat – nappaa resepti
Maku

Voisämpylät ruskistetulla voilla – maailman pehmeimmät sämpylät katoavat pelliltä hetkessä
Maku

Sliderit eli miniburgerit saavat täytteekseen thai-maustettua broileria – koko setti sämpylöistä pihveihin valmistuu kätevästi samassa uunivuoassa
Maku

Hedelmäiset patasämpylät – paista leivät täydellisen rapeiksi kuumalla muffinipellillä
Kotivinkki

Saaristolaissämpylät – klassikkoleivän tuttu maku ihastuttaa nyt sämpylöissä
Maku

Punajuurisämpylät – leivo herkulliset lämpimäiset, joiden salainen ainesosa yllättää
Kotivinkki

Juhlava sämpyläpelti – näyttävä tarjottava talven illanistujaisiin tai juhlien herkkupöytään
Kotivinkki

Kaunista pataleipä salvialla, basilikalla ja sarviorvokeilla – yrtti-spelttileipä on täydellisen rapea ja kuohkea
Maku