Kotivinkki

Yllätyssämpylät kätkevät sisäänsä mehevän herkkupalan! Yrttivoi viimeistelee lämpimät palluraiset

1 h 40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yllätyssämpylöiden mehukkuus piilee taikinassa, johon sujautetaan maitorahkaa ja kaurahiutaleita. Ennen paistamista sämpylöihin kätketään vielä herkullinen mozzarellayllätys ja ne voidellaan valkosipulisella yrttivoilla.
KA
4
0
Julkaistu: 23.4.2021


Ainekset (noin 22 kpl)

Yllätyssämpylät

  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 2 rklsiirappia tai hunajaa
  • 1½ tlsuolaa
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • n. 6 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlvoisulaa tai öljyä

Täyte

  • 150 gpieniä mozzarellapalloja

Valkosipuli-yrttivoi

  • 50 gvoita
  • ½oliiviöljyä
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 dlpersiljaa hienonnettuna
  • 1dlparmesaaniraastetta
Tulosta

Yllätyssämpylät valmistuvat näin:

  1. Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää sii­rappi tai hunaja, suola ja kaurahiutaleet. ­Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja lopuksi rasva. Alusta pehmeäksi taiki­naksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 45 minuuttia.
  2. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa kunnolla hieman jauhoja apuna käyttäen. Muotoile taikinasta tanko. Jaa tanko samankokoisiksi paloiksi ja pyörittele palat sämpylöiksi.
  3. Paina sormella sämpylän keskelle syvennys ja pane mozzarellapallo koloon. Nipistä kolo huolellisesti umpeen.
  4. Nosta sämpylät ympyrän muotoon vieri viereen sisarussämpylöiden tapaan leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia.
  5. Sulata voi. Kuori ja hienonna valko­sipulinkynnet. Sekoita kaikki yrttivoin ­ainekset. Voitele sämpylät yrttivoilla.
  6. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa loppu yrttivoi sämpylöiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »