Maku

Ylioppilaslakkikeksit

30 min
3
0

Ylioppilaslakkikeksit

Tee ylioppilasjuhliin superhelppoja ylioppilaslakkikeksejä! Yksinkertaisen reseptin ja helpon korostelun kanssa onnistut varmasti.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 260 gvehnäjauhoja (4 dl)
  • 225 gvoita
  • 60 gtomusokeria (1 dl)
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 100 0tummaa suklaata
  • valkoisia nonparelleja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa voita hetken aikaa kunnes se on pehmeää. Lisää sokeri ja vaniljasokeri pehmenneen voin joukkoon ja vatkaa parin minuutin ajan, kunnes seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa.

Lisää jauhot joukkoon ja kääntele huolellisesti.

Muotoile taikinasta pallo ja litistä sentin-parin paksuiseksi levyksi, kääri tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.  

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikina kylmästä ja kauli jauhotetulla alustalla, käännä aina 90 astetta myötäpäivään kauliessasi. Kauli noin muutaman millin paksuiseksi levyksi ja leikkaa muotilla paloja.

Laita uuninpellille ja vie hetkeksi kylmään ennen paistamista, jotta keksit pitävät muotonsa uunissa.

Paista uunissa n. 8 minuutin ajan. Jäähdytä ritilällä.

Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa, dippaa puolet jäähtyneestä keksistä suklaaseen ja viimeistele strösselihelmellä. Anna jähmettyä (ja säilytä) jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä