Ylikypsäksi haudutettua hirvenpaistia kanttarellikastikkeella

3 h 30 min
0
2

Ylikypsäksi haudutettua hirvenpaistia kanttarellikastikkeella

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kghirvenpaistia (luutonta)
  • 4 kplsipulia
  • 4 kplrosmariinin oksa
  • ½ dltuoretta timjamia
  • 3 rklkanttarellifondi
  • 6 dlvettä

Kanttarellikastike sherryllä:

  • 7 dlkanttarellejä
  • 2 kplbanaanisalottisipulia
  • 1 rklvoita
  • 2 rklkuivaa sherryä
  • 1 dlpaistilientä
  • 1 dlkuohukermaa

Lisäksi

  • suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Ylikypsäksi haudutettu hirvenpaisti:

Ota paisti huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistamista. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Kuori ja lohko sipulit, laita padan pohjalle. Nosta paisti pataan ja lisää myös yrtit. Kaada sherry pataan ja lisää kanttarellilientä kunnes 3/4 paistista on peittynyt.

Laita pataan kansi päälle ja nosta 150 asteiseen uuniin. Anna hautua vähintään kolme tuntia. Nosta paisti padasta ja riivi haarukoilla suikaleiksi. Ota liemestä 1 dl talteen kanttarellikastiketta varten. Nosta lihat takaisin pataan ja sekoita hyvin liemen joukkoon.

Kanttarellikastike sherryllä:

Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna pannu ja sulata voinokare. Kuullota sipuleita hetki voissa ja lisää kanttarellit. Paista kunnes neste on haihtunut pannulta. Lisää sherry ja anna kiehahtaa. Lisää paistiliemi ja kerma. Anna hautua ja suurustua viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä