Ylikypsä possunniska

14 h 30 min
4
1

Ylikypsä possunniska

Eeva Kolun huippureseptillä teet suussasulavaa nyhtöpossua, kokeile vaikka!
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1,5 kgIberico possunniska
  • 2 kpltuore chili (punainen)
  • 1 kplyksikyntinen valkosipuli
  • 1 dlruskeaa sokeria
  • 2 rkltummaa siirappia
  • 3 rklvettä
  • 4 tltuoretta inkivääriä
  • 2 rklkuivattua timjamia
  • 0,5 dlrypsiöljyä
  • 2 dlvahvaa olutta
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa (lisää suolaa maun mukaan)

Tee näin

14 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN14 h

Tee veitsellä nahka täyteen viiltoja. Taputtele kuivaksi talouspaperilla ja laita liha paistovuokaan / kasariin.

Silppua chilit ja valkosipuli pieneksi. Voit surrata ne tehosekoittimella tai sauvasekoittimella mutta itse kaadoin ne mortteliin ja päälle sokeria, siirappia ja vettä.

Nostin sekoituksen kulhoon ja lisäsin inkiväärin, timjamin ja öljy. Kaada seos lihan päälle ja hiero lihan pintaan. Jos ehdit, anna lihan marinoitua pari tuntia. Itse laitoin lihan illalla 2-3 tunniksi marinoitumaan.

Laita liha marinadeineen paistonkestävään astiaan (itse käytimme kannellista, isoa pataa) ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 220-asteisessa uunissa puoli tuntia.

Nosta astia pois uunista ja kaada sinne olut.

Peitä paistoastia kannella (tai foliolla) ja laske uunin lämpötila 110 asteeseen ja paista n. 12-15 tuntia. Jos mahdollista voit välillä valella lihaa paistamisen aikana paistoliemellä. Voit vielä juuri ennen tarjoilua paahtaa lihaa uunissa 220 asteessa puolisen tuntia. 

 Nosta pata tämän jälkeen uunista ja riivi liha haarukoilla pieneksi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä