Maku

Ylikypsä Kassler kaalipedillä

5 h 30 min
4.3
0

Ylikypsä Kassler kaalipedillä

Kaalipedillä ylikypsäksi haudutettu kassler on pyhäruokien parhammistoa!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgpintasavustettu kassler (savuhovi)
  • 1 lkeräkaalia suikaloituna
  • 4 kplporkkanaa
  • 1 kplsipuli
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 tlhunajaa
  • 3 dlkana- tai kasvislientä

Salviatahna

  • ruukku tuoretta salviaa
  • 2 kplvalkosipulin kynttä
  • 1 tlkarkeaa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 h

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Jos et käytä valmiiksi pintasavustettua kassleria voit halutessasi pintasavustaa kasslerin tai ruskistaa kasslerin pinnan paistinpannussa. Mittaa salviatahnan ainekset kivimortteliin ja hiero tahnaksi.

Suikaloi kaali, kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuumenna padassa tilkka öljyä. Lisää suikaloitu kaali ja kuutioitu sipuli pataan. Kuullota kasviksia padassa muutaman minuutin ajan. Lisää viipaloidut porkkanat, valkoviini, kasvisliemi ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi.

Hiero salviatahna pintasavustetut kasslerin pintaan. Nosta kassler pataan kasvisten päälle. Laita padan kansi tiukasta kiinni. Nosta pata uuniin 150 asteeseen tai kiertoilmauunissa 125 asteeseen ja anna muhia noin 5 tuntia.

Leikkaa kassler viipaleiksi tai revi haarukoilla suikaleiksi. Tarjoile ylikypsä kassler haudutetun kaalin ja perunoiden kera.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä