Kotivinkki

Yhden kattilan kurpitsapasta – syksyinen arkiherkku säästää aikaa ja tiskiä

22 min
KA
0
0

Yhden kattilan kurpitsapasta on lautasilla reilussa parissakymmenessä minuutissa. Ruokaan kannattaa valita 10–15 minuutin kypsennysajan kuivapastaa. Näin muutkin kattilaan menevät aineet ehtivät kypsyä, ja samalla pasta imee itseensä makuja liemestä.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Kurpitsapasta

  • 400 gbutternut- eli myskikurpitsaa
  • 1sipuli
  • 1punainen chilipalko
  • 1 tlkkikherneitä
  • 250 gpastaa (keittoaika on 10–15 min)
  • n. 7 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 8salvianlehteä
  • 1 tlk (150 g)ranskankermaa

Tarjoiluun

  • rouhittua saksanpähkinää
  • raastettua parmesaania

Tee näin

22 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN12 min

Yhden kattilan kurpitsapasta valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa kurpitsa reilun kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Valuta kikherneet liemestään.
  2. Laita kaikki pastan aineet kannelliseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 12 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Sekoita pastaa muutaman kerran keittämisen aikana ja lisää tarvittaessa kuumaa vettä.
  3. Tarjoa rouhittua saksanpähkinää ja raastettua parmesaania pastan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0