Yhden kattilan kurpitsapasta – syksyinen arkiherkku säästää aikaa ja tiskiä
Kasvis
22 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 min
Yhden kattilan kurpitsapasta on lautasilla reilussa parissakymmenessä minuutissa. Ruokaan kannattaa valita 10–15 minuutin kypsennysajan kuivapastaa. Näin muutkin kattilaan menevät aineet ehtivät kypsyä, ja samalla pasta imee itseensä makuja liemestä.
Kuori ja leikkaa kurpitsa reilun kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Valuta kikherneet liemestään.
Laita kaikki pastan aineet kannelliseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 12 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Sekoita pastaa muutaman kerran keittämisen aikana ja lisää tarvittaessa kuumaa vettä.
Tarjoa rouhittua saksanpähkinää ja raastettua parmesaania pastan kanssa.