Maku

Winterin possu à la Marjaliisa

2 h 40 min
4.2
0

Winterin possu à la Marjaliisa

MU
GL
0
4.2
Teksti Marjaliisa Turunen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 700 gporsaan sisäfileetä
  • 3 dlsuppilovahveroita (tai kantarelleja tai herkkusieni)
  • 3 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklvoita
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlvettä
  • 1 rkllihafondia
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 100 gtuorejuustoa (Valio Mustapekka)

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Pane porsaan sisäfilee pakastimeen noin 1 1/2 tunniksi.

Hienonna sienet ja sipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipulit.

Lisää kattilaan sienet ja kuumenna sekoitellen. Pienennä lämpöä ja lisää joukkoon kerma, vesi, fondi ja paprikajauhe.

Kuumenna kiehuvaksi. Murenna juusto kastikkeeseen ja sekoittele, kunnes se on liuennut.

Tarkista maku ja siirrä kattila syrjään.

Ota porsaanfilee pakkasesta ja poista näkyvä rasva. Leikkaa kohmeisesta lihasta ohuita viipaleita. Paista
viipaleet voissa pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

Lado lihat uunivuokaan ja kaada sini-juustokastike päälle.

Kypsennä Winterin possua 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, halutessasi pidempäänkin.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä