Maku

Rouskuvaa, maittavaa ja nopeaa! Waldorfin pasta saa täyteläistä makua juuriselleristä

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Täydellisen kermainen Waldorfin pasta saa hienostunutta makua raastetusta ja paistetusta juuriselleristä, joka kypsyy öljyssä pannulla vain muutamassa minuutissa. Nappaa simppelin arkipastan resepti!
KA
0
0
Julkaistu: 12.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Waldorfin pasta

  • 300 gjuuriselleriä
  • 2punasipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1hapokas omena
  • 1 ps (80 g)hasselpähkinöitä
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 2 dlruoka- tai kaurakermaa
  • 1 dlpastan keitinvettä
  • 1 rkupersiljaa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 400 gpastaa
  • 2 dlraastettua parmesaanijuustoa
Tulosta

Waldorfin pasta valmistuu näin:

  1. Kuumenna pastavesi kattilassa, mausta suolalla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori selleri ja raasta se raastimen isolla terällä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi omena.
  3. Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla noin 1 minuutti. Rouhi pähkinät.
  4. Kuumenna öljy isolla pannulla. Ruskista selleriraastetta noin 5 minuuttia.
  5. Lisää sipuli ja paista, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää joukkoon kerma ja hieman pastan keitinvettä. Keitä kasaan noin 5 minuuttia.
  6. Lisää omenat ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla.
  7. Siivilöi pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Raasta joukkoon parmesaania.

Vinkki!

Voit lisätä kastikkeeseen myös pekonia, kinkkua, poromurua tai savukalaa.

Kommentoi »