Kotivinkki

Waldorfin keitto – tutun salaatin makukimara uudessa muodossa

1 h
KA
MU
0
0

Waldorfin keitto pitää sisällään klassikkosalaatista tuttuja raaka-aineita, kuten omenaa ja juuriselleriä. Kermainen ja täyteläinen keitto viimeistellään salaatin tapaan paahdetuilla saksanpähkinöillä.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Pia Inberg

Ainekset (6 annosta)

Waldorfin keitto

  • 1–2juuriselleriä (1 kg)
  • 2omenaa (350 g)
  • 2ananasrengasta (säilyke)
  • 20vihreää siemenetöntä viinirypälettä
  • 7 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 2persiljan oksaa
  • 1 prkruokakermaa (3,3 dl)
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlpippuria

Päälle

  • saksanpähkinöitä paahdettuna
  • persiljaa hienonnettuna

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Waldorfin keitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele selleri. Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Lohko omenat ja poista siemenkodat. Siirrä sellerit, omenat, ananakset ja rypäleet kattilaan veden ja liemikuution kanssa. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes selleri on pehmeää. Ota 2 dl lientä talteen. Lisää keittoon persilja. Soseuta samettiseksi.
  2. Siirrä kattila takaisin liedelle. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna ja lisää talteen otettua kasvislientä, kunnes koostumus on sopiva. Lisää tarvittaessa vettä. Anna hautua hetki.
  3. Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla. Jäähdytä ja rouhi pienemmiksi. Sekoita joukkoon persilja ja ripottele keitolle.

MITÄ PIDIT?
0