Vuokasämpylät

2 h 10 min
4
0

Vuokasämpylät

MU
0
4
Toisiinsa kiinni kohoavia vuokasämpylöitä voi leipoa lähes kaikkiin keittiöstä löytyviin vuokiin. Tunnin kohotusaika tekee vuokasämpylöistä kuohkeita.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 5 dlkivennäisvettä (tai vettä)
  • 1/2 kplkuivahiivapussia (2 tl kuivahiivaa)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) (maidotonta)
  • 13 dlsämpyläjauhoja

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Kuumenna kivennäisvesi noin 42-asteiseksi. Sekoita veteen hiiva, suola ja sokeri.

Alusta joukkoon huoneenlämpöinen margariini ja jauhoja, kunnes saat käsistä ja vuoasta irtoavan, mutta mahdollisimman löysän taikinan.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin tunti.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöräytä se litteäksi palloksi.

Älä vaivaa taikinaa. Ota taikinasta leipurinlastalla tai muulla leveällä lastalla paloja.

Nosta palat vieri viereen kevyesti öljyttyyn vuokaan, esimerkiksi Ø 27 cm:n piirakkavuokaan.

Peitä vuoka liinalla ja anna sämpylöiden kohota vähintään puoli tuntia.

Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes vuokasämpylät ovat saaneet sopivasti väriä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä