Vuokalimppu

3 h 30 min
4
0

Vuokalimppu

MU
KA
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 6 dlpiimää
  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 60 gkaljamallasta
  • 50 ghiivaa
  • 1 1/2 dlomenahilloa
  • 1 dlsiirappia
  • 3/4 rklsuolaa
  • 2 tlanista (hienonnettuna)
  • 3 dlruisjauhoja
  • 7 dlvehnäjauhoja

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Kiehauta piimä ja kaada se taikinakulhoon. Lisää joukkoon hiutaleet ja maltaat. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää hillo, siirappi, suola ja anis.
Lisää ruisjauhot sekä vehnäjauhot vähitellen vaivaten.
Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota tunnin ajan.
Voitele 2 suorakaiteen muotoista vuokaa (1,5 l). Jaa taikina vuokiin ja tasoita. Peitä vuoat liinalla ja kohota leipiä vielä tunnin ajan.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kypsennä leipiä noin 45 minuuttia.
Kumoa vähän jäähtyneet leivät vuoistaan ritilälle. Peitä limput leivinliinalla ja anna jäähtyä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä