Maku

Vuohenputkitaskut

1 h 25 min
0
0

Vuohenputkitaskut

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 3 dlpiimää
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 dlnokkosta
  • 1 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 10 gruismallasta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 6 1/2 dlspelttijauhoja

Pinnalle

  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää nokkos- tai vuohenputkisilppu (ryöpättynä, kuivaksi puristettuna ja hienonnettuna), öljy, hunaja, maltaat (noin 1 rkl)  ja suola. Lisää kaurahiutaleet sekä jauhot vähitellen. Vaivaa taikina huolellisesti. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla. Jaa taikina 8 osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja nosta 4 palloa kullekin pellille. Jätä pallot kohoamaan liinalla peitettyinä 20 minuutiksi.

Litistä taikinapallot Ø noin 12 sentin leiviksi. Peitä leivät liinalla ja kohota niitä vielä puolisen tuntia.

Kuumenna tällä välin uuni 275 asteeseen. Ripota leipien pintaan hiukan suolahiutaleita. Paista yhtä pellillistä kerrallaan noin 7 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet leivät taskuiksi ja täytä ne villivihannes-coleslawilla, kotijuustolla ja paahdetuilla auringonkukansiemenillä.
Nauti vuohenputkitaskut eväsleipinä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä