Kotivinkki

Vuohenputki-kurkkuhöystö

0
0


 

Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat Kaisa Rautaheimo

Ainekset

  • 1 lvuohenputkenlehtiä
  • 2 lvettä
  • 1 rklmerisuolaa
  • 2avomaankurkkua
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1-2 tlsitruunan mehua
  • ripaussuolaa
  • mustapippuria

LISÄKSI:

  • fetaa tai maustamatonta jogurttia
  • (päivänkakkaran nuoria lehtiä)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Huuhdo vuohenputket tarvittaessa. Voit käyttää lehden ilman vartta tai varsineen. Kiehauta vesi ja lisää suola. Ryöppää eli kiehauta lehdet nopeasti kiehuvassa vedessä. Kaada lävikköön valumaan.

2. Kuori ja halkaise sekä viipaloi kurkut. Kuori ja viipaloi valkosipulit.

3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa tai kasarissa. Lisää valkosipulit ja kurkut. Kuumenna pyöritellen noin puoli minuuttia.

4. Lisää vuohenputket ja pyörittele niitä öljyssä. Mausta höystö tilkalla sitruunan mehua, sekä suolalla ja mustapippurilla.

5. Murusta höystön päälle aitoa fetaa tai nokare maustamatonta jogurttia sekä päivänkakkaran lehtiä.

MITÄ PIDIT?
0