Vuohenjuustovoileipäkakku

8 h 45 min
3.5
0

Vuohenjuustovoileipäkakku

Mehevä voileipäkakku kätkee sisälleen vuohentuorejuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja ilmakuivattua kinkkua.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 16 kplisoja täysjyväpaahtoleipä viipaleita
  • kasvislientä kostuttamiseen

Täyte

  • 200 gvuohentuorejuustoa
  • 400 granskankermaa (rasvaa vähintään 20%)
  • 150 gilmakuivattua kinkkua
  • aurinkokuivattuja tomaatteja (330/180g purkillinen)
  • 2 rklsitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Kuorrutus

  • 200 granskankermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rklsitruunamehua
  • suolaa

Koristeluun

  • villi rucolaa
  • herneenversoja
  • illmakuivattua kinkkua

Tee näin

8 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN8 h

Valmista ensi voileipäkakun täyte. Kumoa ranskankermat ja vuohentuorejuuso kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kuutioi ilmakuivattu kinkku ja aurinkokuivatut tomaatit, lisää voileipäkakun täytteeseen. Mausta täyte sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita voileipäkakun täyte hyvin.

Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Asettele neljä paahtoleipää leivinpaperin päälle tiiviisti peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä. Levitä 1/3 täytteestä leipien päälle. Puolita yksi paahtoleivistä. Aloita voileipäkakun seuraava kerros puolikkaalla paahtoleivällä, näin ollen leipien saumat eivät tule samaan kohtaan ja voileipäkakku pysyy paremmin kasassa. Lado puolikkaan jälkeen kolme kokonaista ja viimeiseksi yksi puolikas paahtoleipä. Kostuta kasvisliemellä ja levitä 1/3 täytteestä leipien päälle.

Aloita voileipäkakun seuraava kerros kokonaisella paahtoleivällä, lado kaikki 4 paahtoleipää täytteen päälle. Kostuta kasvisliemellä ja levitä 1/3 täytteestä leipien päälle. Puolita yksi paahtoleivistä. Aloita puolikkaalla paahtoleivällä, lado puolikkaan jälkeen kolme kokonaista ja viimeiseksi yksi puolikas paahtoleipä. Kostuta voileipäkakku kasvisliemellä. Kääri voileipäkakku leivinpaperiin ja sen jälkeen vielä kelmuun tai folioon. Nosta jääkaappiin ja laita kevyen painon alle. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.

Valmista voileipäkakun kuorrutus sekoittamalla ranskankerma ja tuorejuusto hyvin keskenään. Mausta kuorrutus sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä kuorrutus tasaisesti voileipäkakun pinnalle. Koristele voileipäkakun reunat rucolalla. Voileipäkakun pinnalle asettele muutama herneenverso esittämään kukan vartta. Muotoile ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita ja asettele voileipäkakun pinnalle.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä