Vuohenjuustotoastit ja balsamicosiirappi

40 min
3
0

Vuohenjuustotoastit ja balsamicosiirappi

MU
0
3
Teksti Angeelika Kang
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Balsamicosiirappi

  • 1 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1 dlmustaherukkamehua
  • 1/3 dlsokeria

Kastike

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 250 gpatonkia
  • 100 gvuohenmaitojuustoa
  • 100 gkirsikkatomaattia
  • 1/2 dlpinjansiemeniä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Keitä ensin balsamicosiirappi. Mittaa kaikki siirapin aineet kattilaan ja keitä seosta korkealla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se jäähtyy lusikassa siirappimaiseksi. Pullota siirappi pieneen puhtaaseen pulloon ja jäähdytä.

Sekoita kastike. Mittaa kaikki aineet pieneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa patongista noin 12 kpl muutaman sentin paksuista viipaletta. Sivele leiville oliiviöljyseosta. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja nosta kullekin leivälle juustoa. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja jaa puolikkaat leiville. Ripottele päälle vielä pinjansiemeniä ja valuta loput öljyseoksesta leipien pintaan.

Kypsennä vuohenjuustotoasteja 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes vuohenjuusto on sulanut ja leivät ovat hiukan ruskistuneita.

Valuta lopuksi vuohenjuustotoasteille hieman balsamicosiirappia.

•Ylijäänyt balsamicosiirappi on erinomaista voimakkaiden juustojen kastikkeena, esimerkiksi parmesaanin kanssa. Se sopii hyvin myös pizzan päälle ja salaattien kastikkeeksi.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä