Vuohenjuustopiirakka ja marinoidut punajuuret

5 h
5
1

Vuohenjuustopiirakka ja marinoidut punajuuret

Herkullisen vuohenjuustopiirakan kera tarjotaan marinoituja punajuuria ja viinisuolaheinää.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Marinoidut punajuuret

  • 5 kpluusia punajuuria
  • 2 rkltuoretta rosmariiniä hienonnettuna
  • 1 rkltuoreen timjamin lehtiä
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 tlluomu sitruunan kuorta raastettuna
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 1 tlhunajaa
  • 1 dlneitsyt oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Piirakkapohja

  • 150 gvoita kuutioituna
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltäysjyvä vähnäjauhoja
  • suolaa
  • 1 rklkylmää vettä

Piirakkatäyte

  • 400 gvuohenmaitojuustoa
  • 2 dlkermaa
  • 2 kplkananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • viinisuolaheinää

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN4 h

Aloita valmistamalla marinoidut punajuuret.  Keitä punajuuret kypsiksi suolatussa vedessä. Anna punajuurien jäähtyä hetki. Kuori punajuuret ja viipaloin noin ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Laita punajuuret marinoitumaan vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Poista vuohenmaitojuustosta valkoinen kuori. Murustele vuohenmaistojuusto kulhoon. Vatkaa kananmunat rikki ja sekoita kerma joukkoon. Sekoita vuohenmaitojuustomurut ja kerma-munaseos, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 25-10 min tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna piirakan jäähtyä hetki.

Asettele piirakan pinnalle marinoituja punajuuriviipaleita ja viinisuolaheinää, tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä