Vuohenjuustopiirakka

1 h 15 min
3.8
0

Vuohenjuustopiirakka

Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Timo Viljakainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (13 palaa)

Piirakkataikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 125 gvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 3 kplpaprikaa
  • 2 dlsipulia
  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 200 gvuohenmaitojuustoa
  • 2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 150 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
  • 2 dlrasvatonta maitoa
  • 2 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 1/2 dltuoreyrttiseosta (esim. timjami, oregano)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Nypi pohjaa varten jauhot, voi ja suola sekaisin. Sekoita taikinaan kylmä vesi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.

Puolita paprikat ja irrota siemenet sekä kannat. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna paprikoiden jäähtyä. Kuori ne ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi ja kuullota paistinpannulla öljyssä. Levitä sipulit ja paprikat piirakkapohjalle. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne piirakan päälle. Ripottele tuore timjamisilppu vuokaan.

Vatkaa maito, munat, suola ja pippuri sekaisin ja lisää juustoraaste. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä piirakan pinta foliolla.

Koristele piiras yrteillä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä