Kotivinkki

Vuohenjuustopallot

30 min
0
0

Vuohenjuustopallot

Saksanpähkinöillä kuorrutetut vuohenjuustopallot ovat hauska ja herkullinen naposteltava juhlien noutopöytään tai illanistujaisiin. Pallot voi valmistaa 1–2 päivää ennen tarjoilua.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10–15 annosta)

  • 200 gvuohenmaitojuustoa (3 pötköä)
  • 100 gkuivattuja aprikooseja
  • 1 tltuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 150 gsaksanpähkinöitä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Leikkaa juuston kuori mahdollisimman ohuelti pois. Leikkaa aprikoosit pienen pieniksi paloiksi.
2. Murenna juusto haarukalla. Lisää rosmariini ja aprikoosinpalat ja sekoita tasaiseksi.
3. Pyörittele massa puhtaalla työpöydällä halkaisijaltaan 2 cm:n pötköksi. Leikkaa siitä 35–40 palaa. Pyörittele palat tasaisiksi palloiksi.
4. Hienonna saksanpähkinät veitsellä. Kaada rouhe ruokalautaselle. Pyörittele juustopallot rouheessa kauttaaltaan. Säilytä vuohenjuustopalloja jääkaapissa ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä