Maku

Vuohenjuustomousse ja lakkahillo

2 h 30 min
5
0

Vuohenjuustomousse ja lakkahillo

GL
0
5
Teksti Arisa Ikeda
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 1/2 kplliivatelehteä
  • 150 gvuohenmaitojuustoa (esim. Chavroux)
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 1/2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 3,9 %)
  • 1 kplvalkuaista
  • 1/2 dlkevytmaitoa

Lakkahillo

  • 100 glakkoja
  • 1/4 dlsokeria
  • 1 dllakkalikööriä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita vuohenmaitotuorejuusto ja 1/2 dl sokerista tasaiseksi massaksi. Lisää jogurtti ja sekoita hyvin. Vatkaa valkuainen löysäksi vaahdoksi erillisessä, puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Ripottele loppu sokeri valkuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa kunnes valkuaisvaahto on kiiltävää ja hyvin paksua.

Kuumenna maito pienessä kulhossa mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sekoita kuumaan maitoon. Lisää liivateseos vuohenjuusto-jogurttiseokseen voimakkaasti sekoittaen. Kääntele valkuaisvaahto huolellisesti massaan. Valkuaisvaahto menettää hieman tilavuudestaan, mutta se ei haittaa.

Kaada mousseseos pieniin tarjoiluastioihin (esim. espressokuppeihin). Laita annokset jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.

Tee sitten lakkahillo. Laita lakat ja sokeri kattilaan. Jos käytät tuoreita lakkoja, voit tarvittaessa lisätä kattilaan 2 rkl vettä. Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja sekoita lakkalikööri hilloon. Jäähdytä seos kylmäksi jääkaapissa.

Nosta jokaisen vuohenjuustomousseannoksen päälle lusikallinen lakkahilloa kauniiksi keoksi ja tarjoile.

•Moussen ja hillon voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä