Vuohenjuustokohokkaat

50 min
4
0

Vuohenjuustokohokkaat

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlrosmariinia
  • 200 gvuohenmaitojuustoa
  • 4 kplmunaa

Voiteluun

  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Valmista ensin juustokastike. Vatkaa kattilassa hyvin sekaisin maito ja vehnäjauhot ja mausta seos rouhitulla mustapippurilla ja rosmariinilla. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kypsyä liedellä hiljalleen noin viisi minuuttia välillä sekoitellen. Paloittele vuohenjuusto ja lisää palat kastikkeen joukkoon. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Nosta kastike jäähtymään.

Erottele huoneenlämpöisistä munista keltuaiset ja valkuaiset. Ole tarkkana, ettei pienintäkään määrää keltuaista joudu valkuaisten joukkoon. Valitse valkuaisten vatkaamiseen kuiva, rasvaton isohko kulho ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtyneeseen juustokastikkeeseen ensin keltuaiset ja sitten valkuaisvaahto kevyesti ja varovasti nostellen. Vältä liikaa sekoittamista. Pieni epätasaisuus ei haittaa – pääasia, että valkuaisvaahto säilyttää ilmavuutensa.

Annostele seos voideltuihin, suorareunaisiin annosvuokiin. Täytä vuoka 2/3 vuoan tilavuudesta. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 20–25 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä uunin ulkopuolelta, älä availe uunin luukkua, jotta vuohenjuustokohokas ei laskisi. Onnistunut kohokas on muhkeaksi kohonnut keskeltäkin ja pinnaltaan kauniin ruskea. Hyvin voidellut vuoat takaavat, että vuohenjuustokohokkaat pääsevät kohoamaan esteettä.

Tarjoa vuohenjuustokohokas välittömästi, sillä kohokas ei odota ruokailijaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä