Vuohenjuustokakku

8 h 20 min
4.1
0

Vuohenjuustokakku

MU
0
4.1
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 185 ghapankorppuja
  • 100 gvoita

Täyte

  • 6 kplliivatelehteä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 200 gvuohenmaitojuustoa
  • 5 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 3,9 %)
  • 1/2 kplkurkkua
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 1 rklhunajaa (juoksevaa)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouheena)
  • 2 rklsitruunamehua

Koristelu

  • 200 gvuohenmaitojuustoa
  • 2 dlkivettömiä oliiveja
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

8 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN8 h

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle kiristämällä vuoan reuna paperin ympärille. Repäise ylijäänyt paperi pois.

Hienonna juustokakun pohjan hapankorput monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella hakaten. Sekoita murskaan sulatettu rasva. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.

Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuutioi vuohenjuusto ja lisää se jogurtin joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.

Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku ja hienonnettu basilika. Mausta seos ja tarkista maku.

Puserra vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin. Anna vuohenjuustokakun tekeytyä seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja nosta se lastojen avulla tarjoiluvadille.

Koristele vuohenjuustokakku. Leikkaa vuohenjuusto ensin ohuiksi viipaleiksi ja puolita ne. Levitä viipaleet kakun reunoille ja asettele keskelle oliivit sekä halkaistut kirsikkatomaatit. Koristele vielä basilikanlehdillä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä