Kotivinkki

Vuohenjuusto-viikunapiirakka – pikkujoulukauden trendikkäin makuyhdistelmä ihastuttaa helpossa suolapalassa

1 h 35 min
{
Aktiivinen35 min
Passiivinen1 h
Vuohenjuusto-viikunapiirakka on täydellinen pikkujoulutarjottava tai viikonlopun naposteltava. Aloita siis lähtölaskenta jouluun ja leivo suolainen piirakka talven ihaniin herkkuhetkiin!
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (10–12 annosta)

Pohja

  • 125 gmaitorahkaa
  • 125 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 rspehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
  • 1 rkltimjamia hienonnettuna
  • ½ tl mustapippuria
  • 5–6viikunaa
  • 1 dlpistaaseja
  • 1 rklbalsamicosiirappia
Tulosta

Vuohenjuusto-viikunapiirakka valmistetaan näin:

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi palaksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin tunti.
  3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Käännä taikina kolmin kerroin. Kauli taikina uudestaan alkuperäiseen kokoon. Tee tämä kaksi kertaa, jolloin saat taikinaan lehtevyyttä.
  4. Kauli lopuksi taikina lähes pellin kokoiseksi levyksi. Sivele pinta vuohenjuustolla ja ripottele päälle timjamia ja mustapippuria.
  5. Leikkaa viikunat puolen sentin viipaleiksi. Asettele viipaleet levylle. Rouhi pistaasit ja ripottele päälle.
  6. Paista 225-asteisen uunin alaosassa 10–15 minuuttia. Leikkaa levy paloiksi ja tarjoa jäähtyneenä.

Vinkki!

Tuliko kiire? Oikaise ja leivo piirakka valmiista voitaikinalevystä. Vuohenjuuston voit myös halutettasi korvata maustamattomalla tuorejuustolla.

MITÄ PIDIT?
0