Vuohenjuusto-viikunapiirakka – pikkujoulukauden trendikkäin makuyhdistelmä ihastuttaa helpossa suolapalassa
1 h 35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
1 h Vuohenjuusto-viikunapiirakka on täydellinen pikkujoulutarjottava tai viikonlopun naposteltava. Aloita siis lähtölaskenta jouluun ja leivo suolainen piirakka talven ihaniin herkkuhetkiin!
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.11.2019

Vuohenjuusto-viikunapiirakka – pikkujoulukauden trendikkäin makuyhdistelmä ihastuttaa helpossa suolapalassa
Reseptin ainekset (10–12 annosta)
Pohja
- 125 gmaitorahkaa
- 125 gvoita
- 2 dlvehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 rspehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
- 1 rkltimjamia hienonnettuna
- ½ tl mustapippuria
- 5–6viikunaa
- 1 dlpistaaseja
- 1 rklbalsamicosiirappia
Vuohenjuusto-viikunapiirakka valmistetaan näin:
- Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti taikinaksi.
- Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi palaksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin tunti.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Käännä taikina kolmin kerroin. Kauli taikina uudestaan alkuperäiseen kokoon. Tee tämä kaksi kertaa, jolloin saat taikinaan lehtevyyttä.
- Kauli lopuksi taikina lähes pellin kokoiseksi levyksi. Sivele pinta vuohenjuustolla ja ripottele päälle timjamia ja mustapippuria.
- Leikkaa viikunat puolen sentin viipaleiksi. Asettele viipaleet levylle. Rouhi pistaasit ja ripottele päälle.
- Paista 225-asteisen uunin alaosassa 10–15 minuuttia. Leikkaa levy paloiksi ja tarjoa jäähtyneenä.
Vinkki!
Tuliko kiire? Oikaise ja leivo piirakka valmiista voitaikinalevystä. Vuohenjuuston voit myös halutettasi korvata maustamattomalla tuorejuustolla.

Paras suolainen piirakka – tässä lukijoidemme 10 suosikkia + nopea bonusherkku!

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka on syksyisten illanistujaisten suolainen herkkupala
Maku

Vuohenjuustopiirakka karamellisoidulla sipulilla
Kotivinkki

Katkarapupiirakka – vuohenjuustolla aateloitu suolapala
Maku

Kylmäsavulohipiirakka
Maku

Lindströminpeltilihis – punastunut retroherkku villitsee
Maku

Punajuuri-vuohenjuustoquiche
Maku

Kantarellipiiraat – lempeissä annospiiraissa maistuvat fenkoli, sienet ja juusto
Maku