4,2(6)
Uunilohi vuohenjuusto-pestotäytteellä
Gluteeniton
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Vuohenjuusto-pestotäyte tekee uunilohesta vastustamattoman mehevää ja maukasta. Tätä kannattaa kokeilla!
27.6.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
5 annosta
600 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
1 tlsuolaa (esim. chilillä tai sitruunalla maustettua)
1/2 tlmustapippuria
Täyte
150 gvuohenmaitojuustoa
2 rklpestoa
35 gkapriksia (pieniä)
Lisäksi
1 dltuoretta basilikaa
  1. Leikkaa lohifileeseen lähes nahkaan asti ulottuvia viiltoja terävällä veitsellä. Varo ettet leikkaa nahan läpi.
  2. Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Nosta filee uunivuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille.
  3. Yhdistä kulhossa vuohenjuusto, pestokastike ja valutetut kaprikset. Levitä täyte lohen viiltoihin.
  4. Kypsennä lohta 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää ja kauniin väristä.
  5. Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Kaipaatko sittenkin perinteisempää reseptiä? Katso suosituin uunilohen ohjeemme.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.