Maku

Vuohenjuusto-tomaattipiirakka

1 h
4
0

Vuohenjuusto-tomaattipiirakka

KA
0
4
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 50 gjuustoa (raastettuna)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 150 gkirsikkatomaattia
  • 300 gvuohenmaitojuustoa (levittyvää)
  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 dlpestoa (punainen)
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Yhdistä kulhossa jauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja suola. Nypi paloiteltu rasva jauhojen joukkoon ja lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja nosta viileään.
Halkaise kirsikkatomaatit ja poista tomaattien sisukset. Täytä tomaatit notkistetulla vuohenjuustolla ja pane tomaatinpuolikkaat pystyssä taikinapohjan päälle piirakkavuokaan.
Sekoita keskenään loput vuohenjuustosta, ranskankerma, pesto ja kananmunat. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Kaada seos piirakkapohjaan. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt, pohja kypsä ja piiraan pinta saanut kauniin paistovärin.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä