Maku

Vuohenjuusto-pipariwhoopiet

50 min
3
0

Vuohenjuusto-pipariwhoopiet saavat täytteekseen täyteläistä vuohenjuustoa ja makeankirpeää aprikoosihilloa. Rypsiöljyllä leivottaessa whoopiepohjat säilyvät samettisen pehmeinä. Suolaisen ja makean koukuttava liitto takaa sen, että herkut häviävät nopeasti parempiin suihin!
Tulosta
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (20 kpl)

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlruokosokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlpiparkakkumaustetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3/4 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 150 gvuohenmaitojuustoa (pehmeää, Chavroux)
  • 1 dlhilloa (aprikoosi)

Koristeluun

  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Vatkaa rasva ja sokeri keskenään. Lisää muna edelleen vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi maito.

Pursota taikinasta pyöreitä nappeja (Ø 3 cm) leivinpaperin päälle pellille.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Varo liikapaistamista, sillä pipariwhoopieiden tulee jäädä pehmeiksi. Jäähdytä.

Valmista täyte. Notkista vuohenjuusto ja pursota se ympyräksi leivospohjalle.

Annostele ympyrän keskelle pieni lusikallinen aprikoosihilloa ja nosta toinen pipari kanneksi.

Siivilöi vuohenjuusto-pipariwhoopieiden pinnalle tomusokeria.

Voit paistaa pipariwhoopiepohjat etukäteen ja säilyttää ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Täytä whoopiet vasta ennen tarjoilua!

MITÄ PIDIT?
3