Vuohenjuusto-pipariwhoopiet

50 min
3
0

Vuohenjuusto-pipariwhoopiet

Vuohenjuusto-pipariwhoopiet saavat täytteekseen täyteläistä vuohenjuustoa ja makeankirpeää aprikoosihilloa. Rypsiöljyllä leivottaessa whoopiepohjat säilyvät samettisen pehmeinä. Suolaisen ja makean koukuttava liitto takaa sen, että herkut häviävät nopeasti parempiin suihin!
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlruokosokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlpiparkakkumaustetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3/4 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 150 gvuohenmaitojuustoa (pehmeää, Chavroux)
  • 1 dlhilloa (aprikoosi)

Koristeluun

  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Vatkaa rasva ja sokeri keskenään. Lisää muna edelleen vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi maito.

Pursota taikinasta pyöreitä nappeja (Ø 3 cm) leivinpaperin päälle pellille.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Varo liikapaistamista, sillä pipariwhoopieiden tulee jäädä pehmeiksi. Jäähdytä.

Valmista täyte. Notkista vuohenjuusto ja pursota se ympyräksi leivospohjalle.

Annostele ympyrän keskelle pieni lusikallinen aprikoosihilloa ja nosta toinen pipari kanneksi.

Siivilöi vuohenjuusto-pipariwhoopieiden pinnalle tomusokeria.

Vinkki!

Voit paistaa pipariwhoopiepohjat etukäteen ja säilyttää ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Täytä whoopiet vasta ennen tarjoilua!

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä