Kotivinkki

Vuohenjuusto-pähkinä-punajuuret

{
Aktiivinen
Passiivinen
3.4
0
Julkaistu: 8.6.2011


Reseptin ainekset

  • 1 kgpunajuuria
  • 1 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä

MARINADI:

  • ¾ dlhyvää oliiviöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rklhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä

LISÄKSI:

  • 200 gsinihome- tai vuohenjuustoa
  • 1 dlsaksanpähkinää rouhittuna
  • tuoretta timjamia
Tulosta

1. Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Mausta lohkot öljyllä, suolalla ja pippurilla.

2. Kaada maustetut punajuurilohkot tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes lohkot ovat kypsiä.

3. Sekoita sillä aikaa marinadin ainekset keskenään. Siirrä kypsät lohkot kulhoon ja kaada marinadi kuumien lohkojen päälle. Anna maustua vähintään 3 tuntia.

4. Nosta lohkot tarjoiluastiaan tai laakealle vadille. Leikkaa vuohenjuustosta kuori pois ohuelti ja murusta sisus punajuurilohkoille. Lisää rouhitut pähkinät ja ripottele päälle vielä tuoretta timjamia.

Kommentoi »