Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.6.2011

Vuohenjuusto-pähkinä-punajuuret
Reseptin ainekset
- 1 kgpunajuuria
- 1 rklöljyä
- 1 tlsuolaa
- mustapippuria myllystä
MARINADI:
- ¾ dlhyvää oliiviöljyä
- 2 rklvalkoviinietikkaa
- 2 rklhunajaa
- ½ tlsuolaa
- mustapippuria myllystä
LISÄKSI:
- 200 gsinihome- tai vuohenjuustoa
- 1 dlsaksanpähkinää rouhittuna
- tuoretta timjamia
1. Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Mausta lohkot öljyllä, suolalla ja pippurilla.
2. Kaada maustetut punajuurilohkot tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes lohkot ovat kypsiä.
3. Sekoita sillä aikaa marinadin ainekset keskenään. Siirrä kypsät lohkot kulhoon ja kaada marinadi kuumien lohkojen päälle. Anna maustua vähintään 3 tuntia.
4. Nosta lohkot tarjoiluastiaan tai laakealle vadille. Leikkaa vuohenjuustosta kuori pois ohuelti ja murusta sisus punajuurilohkoille. Lisää rouhitut pähkinät ja ripottele päälle vielä tuoretta timjamia.