Maku

Vuohenjuusto-lihapullavuoka

50 min
5
2

Vuohenjuusto-lihapullavuoka

Osta kaupasta tuoreita yrttejä ja pullo punaviiniä, ja tunnelmoi herkullisten vuohenjuusto-lihapullien ääressä. Tarjoile uunissa muhinut tomaattinen vuoka spagetin kanssa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Lihapullat

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplkananmuna
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklpersiljaa silputtuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkloliiviöljyä (paistamiseen)

Tomaattikastike

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 800 gtomaattimurskaa (2 tölkkiä)
  • 1 dlpunaviiniä
  • 2 rkltuoretta basilikaa

Lisäksi

  • 200 gvuohenmaitojuustoa (esim. President Sainte Maure)
  • 350 gspagettia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita jauhelihaan kananmuna, hienonnetut valkosipulinkynnet ja persilja. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Pyörittele taikinasta lihapullia.

Paista lihapullat pannulla lorauksessa oliiviöljyä. Kääntele pullia kunnes ne ovat saaneet kauniin paistopinnan.

Laita lihapullat uunivuokaan.

Pyyhkäise ylimääräinen lihapullien paistorasva pois pannulta. Kuumenna pannusssa oliiviöljy miedolla lämmöllä.

Kuullota kuutioitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli öljyssä pehmeäksi muutaman minuutin ajan.

Lisää pannuun tomaattipyre ja kuullota minuuttia. Kaada joukkoon tomaattimurska ja punaviini. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mukaan silputtu basilika.

Kaada tomaattikastike lihapullien päälle uunivuokaan.

Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Ota vuoka uunissa ja nostele päälle vuohenjuustosiivut. Laita takaisin uuniin ja paista 5-10 minuuttia kunnes juusto saa kullarusken pinnan.

Tarjoile keitetyn spagetin ja tuoreen basilikan kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä