Kotivinkki

Vuohenjuusto-lammaslasagne

0
0

Vuohenjuusto-lammaslasagne

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

LASAGNE:

  • 9lasagnelevyä
  • 1 annosrikastettua jauhelihakastiketta
  • lampaan jauhelihasta rasvaa vuoan voiteluun
  • (parmesaanijuustoraastetta)
  • vuohenjuustokastike
  • 200 gvuohenjuustoa
  • 50 gvoita tai margariinia

JAUHELIHAKASTIKE:

  • sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 400 gjauhelihaa
  • 2 tltimjamia
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • 1 tlsokeria
  • ½-1 tlsuolaa
  • 1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina tai suikaleina
  • 500 gtomaattimurskaa
  • ½ dlvettä
  • (1 dl Kalamata-oliiveja)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 lmaitoa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

LASAGNE

1. Valmista jauhelihakastike vieressä olevan ohjeen mukaan lampaan jauhelihasta.

2. Valmista vuohenjuustokastike. Leikkaa vuohenjuustotangosta kuori pois ja paloittele juusto.

3. Sulata voi (pinnoitetussa) kattilassa. Lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi, mutta älä anna ruskistua. Lisää kylmä maito muutamassa erässä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehua hiljaa minuutin verran. Lisää vuohenjuusto.

4. Voitele lasagnevuoka. Levitä pohjalle ¼ jauhelihakastikkeesta, ja sen päälle juustokastiketta. Laita kastikkeiden päälle kolme lasagnelevyä. Toista pari kertaa. Lusikoi päällimmäiseksi loppu jauhelihakastike ja reilusti juustokastiketta. Ripottele pinnalle halutessasi parmesaaniraastetta.

5. Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

JAUHELIHAKASTIKE

1. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja paista sekoitellen minuutin ajan.

3. Lisää mausteet, aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska. Huuhdo tomaattipurkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen. Anna kiehua hiljakseen noin viisi?minuuttia.

4. Viimeistele halutessasi oliiveilla. Tarjoile pastan kanssa tai käytä lasagnen täytteenä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä