Maku

Vorschmack

2 h 25 min
4.3
2

Vorschmack

MU
2
4.3
Lampaan- ja naudanlihasta sekä anjoviksesta valmistettava Vorschmack tunnetaan Mannerheimin lempiruokana. Vorschmack tarjotaan smetanan, perunoiden ja etikkasäilykkeiden kanssa.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 600 glampaanpaistia (kypsänä)
  • 200 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 kplsipulia
  • 65 ganjovista
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 30 gtomaattipyreetä
  • 2 rklhp-maustekastiketta
  • 1 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 1/3 tlsuolaa

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista siinä sipulisilppu, hienonnetut valkosipulinkynnet sekä jauheliha. Anna jäähtyä. Jauha karkeasti paloiteltu kypsä lampaanliha, jauhelihaseos sekä anjovikset liemineen monitoimikoneessa parissa erässä. Siirrä lihaseos kulhoon ja lisää ruokakerma sekä loput mausteet. Tarkista maku maistamalla. Seoksen pitää olla sosemaista, joten notkista tarvittaessa lihaliemellä tai kermalla.

Voitele korkeareunainen uuninkestävä vuoka ja siirrä vorschmack siihen. Kypsennä 175 asteisessa uunissa pari tuntia. Peitä vuoka foliolla kun pinta on sopivasti ruskistunut.

Tarjoa Vorschmackin kera lohko- tai uuniperunoita sekä etikkasäilykkeitä, smetanaa ja kapriksia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä