Voileipäkakku kinkkurullilla

40 min
0
0

Voileipäkakku kinkkurullilla

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 2 kplvaaleaa vuokaleipää (viipaloituna)

Kostutus

  • 1 dlkevytmaitoa

Kinkkutäyte

  • 150 gsavustettua siankylkeä
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 2 rklsinappia
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 800 gtuorejuustoa (valkosipuli)

Majoneesitahna

  • 1 1/2 dlmajoneesia
  • 200 gtuorejuustoa (yrtti)

Koristeluun

  • 2 kplpersikkaa (viipaloituna)
  • 1/2 kplpunaista paprikaa
  • 65 gkinkkuleikkelettä
  • 2 rklpersiljaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista ensin täyte. Hienonna kinkku ja paprika. Sekoita niiden joukkoon kaikki muut ainekset.
Kokoa kakku suoraan tarjoiluastiaan. Leikkaa leipäviipaleista ohuet reunat pois.
Kostuta leipäpalat maidolla. Lado viipaleet tarjoilulautaselle esimerkiksi kaksi viipaletta rinnakkain ja kolme peräkkäin, neljään kerrokseen.
Levitä jokaiselle kerrokselle noin neljäsosa täytettä. Lusikoi ja levitä viimeinen kerros päälle. Peitä kakku ja anna sen seistä kylmässä seuraavaan päivään.
Valmista majoneesitahna. Peitä kakku kauttaaltaan tahnalla.
Koristele kakku persikkaviipaleilla, kinkkurullilla ja persiljalla.
Säilytä viileässä tarjoiluun asti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä