Kotivinkki

Viskikakku

0
0

Viskikakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1sitruunan kuori raastettuna
  • 2½ dlkeltaisia rusinoita
  • 1¼ dlviskiä
  • 150 gmargariinia tai voita
  • 2½ dlfariinisokeria
  • 3luomukananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ¼ tljauhettua neilikkaa
  • ¼ tljauhettua kanelia
  • rasvaa vuoan voiteluun

KORISTELUUN:

  • sokerikuorrutetta
  • suklaalastuja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Laita kippoon rusinat, viski ja sitruuna kuoriraaste.

2. Vatkaa margariini ja fariinisokeri vaahdoksi. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset sokerivaahtoon yksitellen vatkaten.

3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Lisää sokerivaahtoon vuorotellen rusina- ja jauhoseosta. Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinan joukkoon varovasti sekoittaen.

5. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alaritilätasolla noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Jos se jää kosteaksi, jatka paistamista.

6. Jäähdytä kakkua vuoassaan hetki ennen kumoamista.

7. Koristele kakku sokerikuorrutteella ja suklaalastuilla.

Vinkki!

Kakku paranee vanhetessaan. Eli voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen pahinta jouluruuhkaa. Pistä pakettiin Leikkaa kakun kokoinen pala leivinpaperia. Laita kakku matalareunaiseen koriin, ensin leivinpaperin ja pitsiliinan päälle. Pakkaa koko komeus sellofaaniin ja vie yllätyslahjaksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä