Maku

Vironperän juhlakakku

1 h 20 min
3.7
3

Vironperän juhlakakku

MU
3
3.7
Mausteinen omenakakku juontaa juurensa Vironperälle. Jos maltat säilyttää kakkua muutaman päivän, sen maku vain paranee.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

  • 1 dlrusinoita
  • 1/2 dlcalvadosia
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlomenasosetta

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa rusinat ja calvados pieneen kattilaan. Kiehauta ja nosta liedeltä. Anna rusinoiden turvota ainakin 15 minuuttia.

Voitele ja korppujauhota 1 1/2 litran vetoinen rengasvuoka. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaneli, neilikka, inkivääri, sooda ja leivinjauhe keskenään. Lisää maito, rasva ja omenasose.

Sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty. Lisää turvotetut rusinat liemineen. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka loppuvaiheessa foliolla. Kumoa omenakakku hetken jäähtyneenä.

Anna Vironperän juhlakakun jäähtyä täysin ennen leikkaamista.

Vinkki!

Kakku sopii hyvin pakastettavaksi. Paloittele kakku halutessasi ennen pakastamista, kakkupalat sulavat nopeasti kahvin seuraksi. Kuorruta kakku halutessasi tomusokeri-vesikuorrutuksella.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä