Maku

Villivihannes-coleslaw

45 min
4
0

Villivihannes-coleslaw

MU
0
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 400 gkeräkaalia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 2 tlväkiviinaetikkaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 2 1/2 dlrucolaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Silppua kaali ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet kulhoon ja lisää sitruunamehu, sokeri ja etikka. Puristele kaali notkeaksi ja mehukkaaksi käsin tai esim. perunansurvimella.

Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaaliseokseen sipuli, porkkana ja rucola tai villivihannessilppua (esim. poimu- ja voikukanlehteä). Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta seos jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

Sekoita ranskankerma kaaliseoksen joukkoon juuri ennen tarjoilua. Nauti villivihannes-coleslawta vuohenputkitaskuleipien täytteenä kotijuuston ja paahdettujen auringonkukansiemenien kanssa.

Vinkki!

Tee paahdetut auringonkukansiemenet näin: Paahda siemeniä kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes siemenet ovat saaneet väriä ja tuoksuvat. Lisää mausteeksi pieni loraus soijakastiketta ja kääntele nopeasti, jotta neste haihtuu. Kumoa siemenet heti pois pannulta, sillä soijakastike palaa helposti.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä