Maku

Villisikaa omenoiden ja punakaalin kanssa

0
0

Villisikaa on loistava riistaruoka jonka kylkeen sopii syksyinen lisuke punakaaleista ja omenoista
Tulosta
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?

Ainekset (4 annosta)

Villisikapata

  • 100 gsavustettua siankylkeä
  • 1 kplpunakaalia
  • 2 kplpunasipulia
  • 4 kplomenaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 5 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 kplsitruunaa
  • 3 rklomenaviinietikkaa
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlmustapippuria
  • 1,5 tlsuolaa
  • 2 0voita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Suolaa villisian niska huolella.

Ruskista villisian niska pannulla ja ota siihen hyvä väri pintaan.

Pilko punasipuli ja punakaali silpuksi.

lohko omenat lohkoiksi.

Laita kattilaan pieneksi leikattu savukylki ja ruskista kullan ruskeaksi. Lisää punasipulit. Kun sipulit pehmenee, niin lisää voi,kaali ja valkosipuli. Sekoittele sekaisin kunnolla. Lisää sitten etikka ja appelsiinimehu sekä laakerinlehti ja mausteet.

Anna hautua kattilasssa kunnes kaali pehmenee pikkaisen.

Ota uunivuoka ja kaada kaaliseos vuokaan. Lisää päälle lohkotut omenat ja purista päälle sitruunan mehut.

Nosta päälle vielä kokonainen villisian niska.

hauduta 150 asteisessa n.tunti

Tarjoa muusin ja esim. valkosipulikastikkeen kanssa. Kastike on helppo valmistaa paahtamalla valkosipuleita uunissa ja sekoittaa perus valkokastikkeen joukkoon.

MITÄ PIDIT?
0