Maku

Villiriisi-karpalokeitto (Wild rice and cranberry soup)

1 h 15 min
MU
KA
4
0


 

Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (14 annosta)

  • 3 rklvoita
  • 2 kplporkkanaa (kuutioituna)
  • 2 kpllehtiselleriä (pieniksi kuutioituna)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 6 rklvehnäjauhoja
  • 15 dlkasvislientä
  • 180 griisi-villiriisisekoitusta
  • 3 dlkuivattuja karpaloita
  • 5 dlruokakermaa
  • 1 dlsherryä
  • 1/2 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 1 dltuoretta salviaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN35 min

Sulata voi kattilan pohjalla. Lisää porkkana-, selleri- ja sipulikuutiot. Paista noin 8 minuuttia, kunnes porkkana alkaa pehmetä. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää kasvisliemi asteittain koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää pakkauksen ohjeen mukaan keitetty villiriisi ja karpalot. Anna porista hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi kerma, sherry ja pippuri. Kuumenna villiriisi-karpalokeitto ja tarkista maku. Koristele villiriisi-karpalokeittoannokset tuoreella salvialla.

MITÄ PIDIT?
4