Maku

Villi caesarsalaatti

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3.8
0
Julkaistu: 19.5.2010


Reseptin ainekset (6 annosta)

Caesarkastike

  • 1 kplkeitettyä munaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 kplanjovista
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklomenaviinetikkaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tldijoninsinappia
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Krutongit

  • 6 kplvaaleaa rouheleipäviipaletta
  • 50 gvoita
  • 3 kplvalkosipulinkynttä

Salaatti

  • 250 gsalaattisekoitusta (poimulehteä, ahomansikan- ja voikukanlehtiä, vuohenputkea)
  • 1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 300 gkatkarapuja (pakaste)
  • 100 gparmesaanijuustoa
Tulosta

Tee caesarkastike. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kapeaan kulhoon ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Nosta kastike jääkaappiin. Tee krutongit. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi leipäviipaleet ja levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Sulata voi ja purista joukkoon valkosipulit. Paahda leipäkuutioita uunissa noin 5 minuuttia. Ota pelti uunista ja pirskota päälle valkosipulivoi. Kääntele, jotta voi levittyy tasaisesti. Työnnä pelti muutamaksi minuutiksi takaisin uuniin, kunnes tunnet valkosipulin tuoksuvan. Nosta sivuun odottamaan. Huuhtele ja kuivaa villivihannekset ja salaatti esim. salaattilingossa. Leikkaa suupaloiksi. Kaada villivihannes-salaattiseos kulhoon ja kumoa päälle katkaravut ja krutongit. Valuta joukkoon caesarkastike ja höylää päälle parmesaania. Ripota pinnalle vielä muutama huuhdeltu siankärsämönlehti. Nauti villi caesarsalaatti heti.

Kommentoi »