Viljaton mustikkakukko

45 min
0
0

Viljaton mustikkakukko

Savolainen perinnejälkiruoka valmistuu maittavasti myös tattarijauhosta, jolloin sitä voi tarjoilla myös gluteenittomille herkuttelijoille.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

taikina

  • 4 rklvoita
  • 2 rklsokeria (intiaani, kookos tai tavallista)
  • 1,5 dltattarijauhoja
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlleivinjauhe

täyte

  • 3 dlmustikoita (n. 200 g)
  • 1 rklperunajauhoja

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Vatkaa tasaiseksi huoneenlämpöinen voi ja sokeri pienessä kulhossa, älä kuitenkaan vaahdota enempää. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauho, kaneli, kardemumma ja leivinjauhe. Lisää voi-sokeri-seokseen ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita mustikoihin perunajauho ja jaa neljän annosvuoan pohjalle. Taputtele taikinasta kannet jokaiseen vuokaan. Ripottele päälle halutessasi vielä vähän sokeria. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina tuntuu kypsältä haarukalla tökätessä. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun vaniljakastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä