Maku

Gluteeniton mustikkakukko

1 h 40 min
GL
MA
MU
SO
VE
3
3

Gluteeniton mustikkakukko leivotaan taateleista, cashewpähkinöistä ja tattarijauhoista, ja se sopii myös vegaaneille. Herkuttele jo tänään!
Tulosta
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää

Ainekset (3 annosta)

Taikina

  • 1 dlcashewpähkinöitä (60 g)
  • 1 dltaateleita (pehmeitä)
  • 1/2 dltattarijauhoja (+ 1–2 rkl tarvittaessa)
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlkardemummaa

Päälle

  • 2 dlmustikoita (pakaste tai tuore)
  • 1 rklperunajauhoja

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Gluteeniton mustikkakukko leivotaan näin:

  1. Liota cashewpähkinöitä vähintään 30 minuuttia. (Jos taatelit ovat kuivia ja kovia, liota myös niitä 15 minuuttia, ei pidempään!) Valuta huolellisesti ja soseuta sauvasekoittimella kulhossa taateleiden kanssa tasaiseksi soseeksi.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää pähkinä-taateliseokseen. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja, jos massa ei ole käsissä muovattavaa.
  3. Sekoita kulhossa mustikat ja perunajauho ja jaa kolmen annosvuoan pohjalle.
  4. Muovaile taikinasta kannet mustikoille ja painele ne tiiviisti mustikoiden päälle.
  5. Paista gluteenittomia mustikkakukkoja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kannet tuntuvat kypsiltä haarukalla tökätessä.

Vinkki!

Tarjoa gluteeniton mustikkakukko lämpimänä vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun vaniljakastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
3