Maku

Viljaton ja maidoton mustikkakukko

1 h 40 min
3
3

Viljaton ja maidoton mustikkakukko

Moderni mustikkakukko syntyy taateleista, cashewpähkinöistä ja tattarijauhosta ollen siten viljaton, maidoton ja vegaaninen, mutta silti maukas!
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

taikina

  • 1 dlcashewpähkinöitä (60 g)
  • 1 dltaateleita (pehmeitä)
  • 1/2 dltattarijauhoja (+ 1-2 rkl tarvittaessa)
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlkardemumma

mustikat

  • 2 dlmustikoita (pakaste tai tuore)
  • 1 rklperunajauhoja

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Liota cashewpähkinöitä vähintään 30 minuuttia. (Jos taatelit ovat kuivia ja kovia, liota myös niitä 15 minuuttia, ei pidempään!) Valuta huolellisesti ja sauvasekoita kulhossa taateleiden kanssa tasaiseksi soseeksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää pähkinä-taateliseokseen. Sauvasekoita tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja, jos massa ei ole käsissä muovattavaa. Sekoita kulhossa keskenään mustikat ja perunajauho ja jaa annosvuokien pohjalle. Muovaile taikinasta kannet mustikoille ja painele ne tiiviisti mustikoiden päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kannet tuntuvat kypsiltä haarukalla tökätessä. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun vaniljakastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä