Maku

Viljaton suklaakakku

1 h 20 min
GL
4.6
0

Viljato suklaakakku, jossa maistuu sekä tumma että valkoinen suklaa. Kasaa rennosti kakun päälle lempipähkinäsi makua antamaan.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (8 annosta)

  • 7 kplkananmunia
  • 2 dlsokeria
  • 50 gtummaa suklaata
  • 180 gmantelijauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta

Täyte

  • 400 gtuorejuustoa (Philadelphia)
  • 200 gvalkosuklaata
  • 50 gvoita
  • 2 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Tee viljaton suklaakakku näin:

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita keskenään keltuaiset sekä sokeri, lisää sulatettu suklaa pienissä erissä ja lopuksi mantelijauhot sekä kaakaojauhe. Sekoita joukkoon valkuaisvaahto pienissä erissä hyvin varovasti.
  3. Kaada taikina voideltuun ja mantelijauhotettuun vuokaan ja paista 160 asteessa kypsäksi noin 45 minuuttia. 
  4. Valmista täyte. Sulata voi. Sulata ja jäähdytä valkosuklaa. Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri sekä tomusokeri keskenään. Lisää sulatettu voi sekä sulatettu suklaa.
  5. Leikkaa kakku osiin ja laita väliin sekä päälle täytettä. Koristele pähkinöillä.
MITÄ PIDIT?
4.6