Vikkelä maksapata

40 min
4.3
1

Vikkelä maksapata

MU
GL
1
4.3
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gnaudanmaksaa
  • 1/2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kpllehtiselleriä
  • 1 kplpaprikaa
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1/2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 4 dlvettä
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 rklsinappia
  • 1 tlsokeria
  • 1 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlrakuunaa
  • 3 rkltummaa kastikesuurustetta

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Puhdista ja kuutioi maksa. Kuumenna margariini padassa ja ruskista maksat nopeasti. Siirrä kulhoon. Huuhdo pata vesitilkalla ja kaada vesi maksapalojen päälle.
Kuori porkkana ja sipuli. Pese muut kasvikset. Hienonna sipuli ja kuutioi muut kasvikset.
Kuumenna padassa rasva ja kuullota sipuli, porkkana ja selleri. Lisää vesi, soijakastike, sinappi ja sokeri. Anna kiehua viitisen minuuttia.
Lisää muut kasvikset ja keitä hetki.
Lisää maksat, kerma, mausteet ja suuruste. Kiehauta nopeasti.
Tarjoa vikkelä maksapata keitettyjen perunoiden tai riisin sekä vihersalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä