Viirun kalapuikot

20 min
0
0

Viirun kalapuikot

MU
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gsiikaa

Kalan kylpyvesi

  • 1/2 dlhunajaa
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 rklsinappia
  • 1 tlsoijakastiketta
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Panerointiin

  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 rkltuoreyrttiseosta
  • 1/2 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Liuta sormea lohifileetä pitkin, jos tunnet ruotoja, nyppää ne pois tukevilla ruotopinseteillä. Leikkaa kala puikoiksi.

Sekoita ”kylpyvesiainekset” keskenään kulhossa. Mittaa lautaselle korppujauhot, joihin sekoitat mausteet. Uita kalapalat ensin kylvyssä, kierittele sitten korppujauhoissa ja nosta ne pannulle paistumaan miedolle lämmölle.

Sivele paistunut kalapuikko vielä mausteisella kylpyvedellä.

Tarjoa Viirun kalapuikkojen lisänä juuresmuusia ja appelsiinilohkoja, raejuustoa sekä höyrytettyä parsakaalia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä