Kotivinkki

Paahdettu kaali – viipaloitu vihannes saa uunissa kivaa väriä ja makua

35 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen25 min
Uunissa paahdettu kaali on paitsi herkullista myös superhelppoa valmistaa. Siivuta vain kaali, mausta ja nakkaa uuniin. Jos haluat annokseen pientä extraa, tarjoa kaalin kanssa paistettu pekonia.
4.21
0
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (4 annosta)

  • 1keräkaali
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 tlmeiramia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 pkt (150 g)pekonia
  • ½sitruunan mehu
  • tuoretta meiramia
Tulosta

Paahdettu kaali valmistetaan näin:

  1. Leikkaa kaali kolmen sentin viipaleiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Sekoita öljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, meirami, suola ja mustapippuri. Voitele kaaliviipaleet mausteöljyllä.
  3. Kypsennä kaaleja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hiukan väriä.
  4. Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä niitä 200 asteessa 10 minuuttia. Voit paistaa kaalit ja pekonit myös yhtä aikaa kiertoilmauunissa.
  5. Viimeistele paahdettu kaali vastapuristetulla sitruunamehulla ja halutessasi tuoreella meiramilla. Tarjoa kaalien kanssa paistettua pekonia.
MITÄ PIDIT?
4.21
Kommentoi »