Kotivinkki

Viipaloitu kaali uunissa

35 min
4
0

Viipaloitu kaali uunissa

Nyt paistetaan pihvit! Ei ihan ihan tavallisia, vaan kaalipihvit. Uunissa paistettu kaali saa makua pekonista.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1keräkaali
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 tlmeiramia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 pktpekonia tai HK:n Italian pekonia (150 g)
  • ½sitruunan mehu
  • tuoretta meiramia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN25 min

1. Leikkaa kaali kolmen sentin viipaleiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.

2. Sekoita öljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, meirami, suola ja mustapippuri. Voitele kaaliviipaleet mausteöljyllä. 

3. Kypsennä kaaleja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hiukan väriä.

4. Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä niitä 200 asteessa 10 minuuttia. Voit paistaa kaalit ja pekonit myös yhtä aikaa kiertoilmauunissa.

5. Viimeistele uunikaalit vastapuristetulla sitruunamehulla ja halutessasi tuoreella meiramilla. Tarjoa kaalien kanssa paistettua pekonia.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä