Maku

Viinivaahtokastike kesämarjojen kera

40 min
0
0

Viinivaahtokastike kesämarjojen kera

GL
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 12 kplkeltuaista
  • 5 dlsokeria
  • 7 1/2 dlmakeaa valkoviiniä
  • 3 dlkuohukermaa
  • 50 dlmarjoja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Pane keltuaiset ja sokeri pyöreäpohjaiseen teräksiseen tai lasiseen kulhoon. Valitse ainakin 3 litran vetoinen astia, koska kastikkeen tilavuus kasvaa kypsennyksen aikana. Tarvitset myös kattilan, johon kulhon pohja sopii. Pane kattilaan vettä niin, ettei kulhon pohja osu siihen. Nosta keltuaiskulho kiehuvan vesikattilan päälle vesihauteeseen.

Vatkaa keltuais-sokeriseosta tästä hetkestä lähtien koko ajan kunnes vaahto sakenee. Kaada joukkoon vähitellen valko- tai kuohuviiniä koko ajan voimakkaasti vispaten, kunnes vaahto on kuohkeaa ja kypsää. Nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa vaahto kylmäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja sekoita kylmän viinivaahdon joukkoon.

Tarjoa viinivaahtokastiketta tuoreiden marjojen ja hedelmien kera.

•Paras vaahto muodostuu käsin vatkaamalla, mutta suuremman erän valmistamisessa sähkövatkain säästää käsivartta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä