Maku

Viininlehtikala ja oliivi-voikastike

1 h 5 min
5
0

Viininlehtikala ja oliivi-voikastike

GL
MU
0
5
Viininlehtiin kääräistynä kala kypsyy herkullisen meheväksi. Tarjoa viininlehtikala oliivi-voikastikkeen ja riisin tai perunoiden kanssa.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gviininlehtiä (säilyke)
  • 600 gahvenia (fileitä)
  • 2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dltilliä
  • 1/2 dltuoretta oreganoa
  • 1 kplsitruunaa (viipaloituna)

Oliivi-voikastike

  • 100 gvoita
  • 1 dloliiveja (kalamata)
  • 3/4 dlsitruunamehua
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 tlanista (siemeniä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Viininlehtikala valmistuu näin:

Huuhtele säilötyt viininlehdet kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.

Vuoraa uunivuoka viininlehdillä niin, että lehdet nousevat reilusti reunan yli. Nosta ahvenfileet viinilehtien päälle vuokaan. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja yrtin oksia. Nosta päällimmäiseksi sitruunaviipaleet. Käännä viininlehtien sivureunat kalan päälle. Peitä pinta muutamalla viininlehdellä.

Kypsennä viininlehtikalaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Sulata voi pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon muut kastikeaineet.

Tarjoa viininlehtikala kastikkeen ja riisin tai paistettujen perunoiden kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä