Maku

Viininlehtikääryleet (Dolmades)

1 h 20 min
3.3
1

Viininlehtikääryleet (Dolmades)

GL
KA
MU
1
3.3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 250 gviininlehtiä (säilyke, esim. Palirria)

Täyte

  • 3 kplsipulia
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 1/2 dlpitkäjyväistä riisiä
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 2 rkltuoretta minttua (silputtuna)
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Hauduttamiseen

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 3 rklvoita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN40 min

Huuhtele suolaveteen säilötyt viininlehdet, oikaise ja pinoa ne työlaudalle. Leikkaa kovat lehtiruodit pois.

Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Sekoita joukkoon riisi.

Lisää vesi, pinjat ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Tarkista maku. Anna jäähtyä.

Käytä 2–3 viininlehteä käärylettä kohden riippuen lehtien koosta (purkissa noin 60 kpl). Levittämällä lehtiä limittäin, saat paikattua risaiset lehdet niin ehjiksi, ettei täyte pursuile ulos. Nosta viininlehtialustalle ruokalusikallinen täytettä ja kääri napakaksi rullaksi kaalikääryleiden tapaan.

Lado kääryleet paistinpannuun tai kasariin (Ø 26–28 cm) vieriviereen. Kaada päälle vesi ja sitruunamehu. Vuole päälle voilastuja.

Pane lautanen viininlehtikääryleiden painoksi ja hauduta kannen alla noin puoli tuntia.

Tarjoa viininlehtikääryleet jäähdytettyinä meze-alkupalalautasella.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä