Viinillä maustettu krapukeitto

1 h 25 min
4
0

Viinillä maustettu krapukeitto

MU
0
4
Teksti Päivi Kalliokoski
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Rapuliemi

  • 20 kplkeitettyjä rapuja
  • 1 dlsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplporkkanaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 3 kpltomaattia
  • 2 rklvoita
  • 15 dlkalalientä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä

Keittoon

  • 1 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlkuohukermaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN35 min

Irrota ravuista pyrstöt ja irrota pyrstöistä kuoret. Ota suurimmista saksista myös lihat ja kuoret talteen. Säästä kuoret liemen keittämistä varten. Poista pyrstöistä tumma suoli ja siirrä lihat välittömästi kylmään.
Kuori ja paloittele sipuli, valkosipulinkynnet sekä juurekset noin sentin kuutioiksi. Lohko tomaatti. Sulata voi laakeassa kattilassa ja lisää ravunkuoret ja kasvikset. Kuullota ainekset voissa ja lisää kalaliemi sekä viini. Keitä aineksia hiljalleen noin 20 minuuttia ja siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan ja keitä tarvittaessa kokoon. Keittoa varten tarvitset 12 dl rapulientä.

Sulata voi puhtaassa kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhoja. Kypsennä jauhoja hetki. Lisää kuuma rapuliemi kahdessa erässä. Sekoita liemi kattilassa hyvin tasaiseksi. Vatkaa kerma löyhäksi vaahdoksi ja lisää puolet vaahdosta keittoon. Sekoita ja tarkista maku ja lisää suolaa, jos on tarpeen. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.

Lisää ravut ja loput kermavaahdosta. Kiehauta keitto kevyesti, mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Keiton pinnalle jää kermasta kuohkea vaahto. Tarjoa paahdetun, yrteillä maustetun leivän tai krutonkien kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä