Maku

Viikunoilla täytetty ankanrinta

40 min
3
0

Viikunoilla täytetty ankanrinta

GL
LA
MA
MU
0
3
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Marjo Tokkari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gankanrintaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 4 kplkuivattuja viikunoita

Koristeluun

  • 2 kplpersikkaa (säilyke)
  • 1/2 dlvesikrassia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Jos käytät pakastettuja ankanrintoja, sulata ne pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa ankanrintoihin vaakaviilto viikunoita varten. Mausta suolalla ja pippurilla ja työnnä halkaistut viikunat viiltoon.

Pane ankanrinnat nahkapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun. Siirrä pannu levylle ja käännä virta päälle. Paista keskilämmöllä 3 minuuttia/puoli.

Kääri ankanrinnat folioon ja jatka kypsentämistä 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Ota paketti uunista ja anna levätä 5 minuuttia ennen avaamista ja leikkaamista.

Lohko persikat ja paista ne ankanrasvatilkassa. Koristele viikunoilla täytetyt ankanrinnat persikoilla ja vesikrassilla tai tuoreyrteillä.

Jos et halua tarjota ankanrintoja nahkoineen, niin leikkaa fileet nahkaa myötäillen viipaleiksi kuin leikkaisit graavilohta.

•Tarjoile vaniljariisin ja persikkakastikkeen kanssa. Nauti kivennäisveden ja chileläisen Pato Amado punaviinin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä