Maku

Viikunapiiras (raaka)

35 min
0
0

Viikunapiiras (raaka)

Kaurahiutaleista, maapähkinävoista ja taateleista syntyy herkullinen pohja tuoreille viikunoille ja raakasuklaakastikkeelle. Todellista lohturuokaa syksyyn!
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

pohja

  • 1,5 dlkaurahiutaleita
  • 0,5 dlmaapähkinävoita
  • 6 kplkuivattuja taateleita
  • 1/8 tlsuolaa
  • 1/2 tlvaniljauutetta

päälle

  • 1 kplviikunoita

raakasuklaa

  • 1 rklkaakaovoita
  • 1 rklraakakaakaojauhetta
  • 0,5 rklvaahterasiirappia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Tee pohja blendaamalla ainekset monitoimikoneessa taikinaksi. Lisää ruokalusikallinen vettä, jos taikinasta ei tule käsissä muotoiltavaa. Laita pieneen (halkaisija n. 12 cm) piirakkavuokaan leivinpaperi. Levitä taikina käsin vuoan pohjalle.

Pese viikuna ja pilko se leveyssuunnassa kiekoiksi (viikunaa ei tarvitse kuoria). Levitä kiekot pohjan päälle.

Valmista raakasuklaa sulattamalla kaakaovoi mikrossa pienessä kulhossa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja vaahterasiirappi. Pirskottele viikunapiiraan päälle.

Pakasta noin 15 minuuttia tai anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voit käyttää kaakaovoin tilalla kookosöljyä tai korvata raakasuklaan kokonaan parilla palalla sulatettua tummaa suklaata. Vaahterasiirapin sijaan voit käyttää juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä