Maku

Viikunanyytit ja vaniljakastike

12 h 35 min
4
0

Viikunanyytit ja vaniljakastike

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 200 gkuivattuja viikunoita
  • 2 dlglögijuomaa
  • 350 glehtitaikinaa (pakaste)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 2 rklmanteleita (rouheena)
  • 2 tlsokeria

Tarjoiluun

  • 2 dlvaniljakastiketta

Tee näin

12 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h 15 min

Pane viikunat kannelliseen astiaan ja kaada glögi viikunoiden päälle. Anna marinoitua jääkaapissa mieluiten yön yli.

Nosta viikunat glögistä leikkuulaudalle, poista kovat kannat ja kuutioi viikunat.

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Ota lehtitaikinalevyt pakastimesta sulamaan. Kauli levyjä vähän isommiksi ja ohuemmiksi, mutta säilytä niiden muoto suorakaiteena. Puolita levyt. Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä viillot taikinaneliöiden kulmista keskustaan päin. Pane neliöiden keskelle ruokalusikallinen viikunakuutioita. Voitele taikinaneliön reunat munalla.

Nosta jokainen kulma keskelle ja nipistä ne kunnolla yhteen.

Voitele viikunanyytit. Ripottele päälle mantelirouhetta ja sokeria.

Paista kauniin ruskeiksi eli noin 15 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä, etteivät nyytit tummu liikaa.

Tarjoa viikunanyytit lämpiminä jälkiruoaksi vaniljakastikkeen kanssa.

•Viikunoiden marinointiliemen voit käyttää glögin valmistuksessa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä