Maku

Viikunaboston

2 h 30 min
4
0

Viikunaboston

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • 120 gsmetanaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 200 gkuivattuja viikunoita (pieniksi paloiteltuina)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 rklraesokeria
  • 1 rklmantelirouhetta

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mukaan muna, sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää vehnäjauhot ja loppuvaiheessa myös rasva. Alusta taikinaa muutaman minuutin ajan.
Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi (vähintään puoli tuntia).
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä hetki.
Kauli taikina neliön muotoiseksi levyksi (50 × 50 cm).
Levitä päälle smetanalla notkistettu tuorejuusto, joka on makeutettu sokerilla. Ripottele viikunat pinnalle.
Kääri napakaksi rullaksi.
Leikkaa rulla terävällä veitsellä 8 palaan ja nosta palat voideltuun kakkuvuokaan leikkuupinta ylöspäin.
Anna viikunabostonkakun kohota noin 45 minuuttia. Voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
Paista viikunabostonia 175 asteessa noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä